Напамінак для бацькоў: у якіх прадуктах «жывуць» вітаміны
Вітамін А - змяшчаецца ў рыбе, морапрадуктах, абрыкосах, печані. Ён забяспечвае нармальны стан скуры і слізістых абалонак, паляпшае зрок, паляпшае супраціўляльнасць арганізма ў цэлым.
Вітамін B1 - знаходзіцца ў рысе, гародніне, птушцы. Ён умацоўвае нервовую сістэму, памяць, паляпшае страваванне.
Вітамін B2 - знаходзіцца ў малацэ, яйках, брокалі. Ён умацоўвае валасы, пазногці, станоўча ўплывае на стан нерваў.
Вітамін РР - у хлебе з грубага памолу, рыбе, арэхах, гародніне, мясе, сушаных грыбах, рэгулюе кровазварот і ўзровень халестэрыну.
Вітамін В6 - у суцэльным збожжы, яечным жаўтку, піўных дражджах, фасолі. Дабратворна ўплывае на функцыі нервовай сістэмы, печані, крыватвор.
Пантатэнавая кіслата - у фасолі, каляровым капусце, яечных жаўтках, мясе, рэгулюе функцыі нервовай сістэмы і рухальную функцыю кішачніка.
Вітамін B12 - у мясе, сыры, прадуктах мора, спрыяе крыватвору, стымулюе рост, спрыяльна ўплывае на стан цэнтральнай і перыферычнай нервовай сістэмы.
Фалійная кіслата - у савойскай капусце, шпінаце, зялёным гарошку, неабходная для росту і нармальнага крыватвору.
Біятын - у яечным жаўтку, памідорах, неабчышчаным рысе, соевых бабах, уплывае на стан скуры, волас, пазногцяў і рэгулюе ўзровень цукру ў крыві.
Вітамін С - у шыпшынніку, салодкім перцы, чорнай парэчцы, абляпісе, карысны для імуннай сістэмы, злучальнай тканіны, костак, спрыяе гаенню ран.
Вітамін D - у печані рыб, ікры, яйках, умацоўвае косці і зубы.
Вітамін Е - у арэхах і раслінных алеях, абараняе клеткі ад вольных радыкалаў, уплывае на функцыі палавых і эндакрынных залоз, запавольвае старэнне.
Вітамін Д - у шпінаце, салаце, шынках і белакачаннай капусце, рэгулюе згусальнасць крыві.
Пабудаваць ідэальны рацыён і вытрымаць ідэальны рэжым харчавання вельмі складана, але звесці адмоўныя моманты да мінімуму цалкам рэальна і ў нашых сілах, тым больш што гаворка ідзе пра здароўе нашых дзяцей.